Bakt potet - Gorenje

Bakt potet

FOOD SIMPLIFIED
2.4.2021
Poteter har lite fett, er fulle av fiber og kalium. Nam!

Nok til: 6

Ingredienser:

  • 6 mellomstore poteter
  • 2 ss olivenolje
  • ½ ts salt per potet
  • 50 g basilikumpesto
  • 60 g soltørkede tomater 
  • 100 g fetaost

Fremgangsmåte:

1. Forvarm ovnen til 200 °C og dekk stekebrettet med bakepapir.
2. Skrubb potetene og klapp dem tørre.
3. Stikk hull i dem med en gaffel noen ganger
4. Børst dem med olivenolje
5. Dekk hver potet med ½ ts salt og ¼ ts hvitløk. 
6. Legg dem på et stekebrett.
7. Bak dem i 60 minutter.
8. Ta de bakte potetene ut av ovnen.
9. Skjær forsiktig av toppen på de varme potetene for å få frem den myke kjernen.
10. Skrap ut den myke kjernen i potetene og legg dem i en skål.
11. Tilsett basilikumpesto og soltørkede tomater.
12. Bland.
13. Bruk en skje og legg fyllet tilbake i potetskallene.
14. Dryss over litt fetost og chiliflak.
15. Server med en frisk salat.

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.