Havrerisotto med sommersquash - Gorenje

Havrerisotto med sommersquash

FOOD SIMPLIFIED
25.8.2021
Her er en velsmakende vri på den klassiske havregrøten: en havregryns-«risotto» med sommerlige grønnsaker. Ideelt som lett lunsj eller middag.

Nok til: 2

Ingredienser:

  • 2 ss olivenolje
  • 2 sjalottløk
  • 3 hvitløksfedd
  • 500 g sommersquash eller zucchini
  • 150 g babyspinat
  • 160 g havregryn
  • 100 ml tørr hvitvin
  • 700 ml grønnsaksbuljong
  • 40 g revet parmesan 
  • 1 klatt rømme
  • Salt og chiliflak etter smak
Fremgangsmåte:

1. Finhakk 2 sjalottløk og 3 hvitløksfedd
2. Skjær 500 g sommersquash i tykke skiver
3. Varm opp 2 ss olivenolje
4. Brun sjalottløken lett
5. Tilsett sommersquash og sauter i 5 minutter
6. Tilsett hakket hvitløk, 160 g havregryn og sauter i 3 minutter
7. Hell i 100 ml tørr hvitvin og la det småkoke et minutts tid
8. Hell i 700 ml grønnsaksbuljong og kok opp
9. Tilsett en timiankvist, skru ned varme og kok i 12 minutter
10. Tilsett 150 g babyspinat og rør om
11. Rør til slutt inn 40 g revet parmesan
12. Serveres varm med en klatt rømme

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.