Inspirasjon til nyttårsmenyen - Gorenje

Inspirasjon til nyttårsmenyen

FOOD SIMPLIFIED
24.11.2017
Når julen er vel overstått, kan vi se tilbake på året som gikk og gjøre oss klare til det nye som kommer. Da feirer vi nyttårsaften. Og vi skal selvfølgelig også servere lekker mat. Hva med å lage nyttårsmenyen din i dampovnen? Les mer og få inspirasjon til årets siste middag her.

Dampet laks med reker og grønn saus

Ingredienser:
4 laksefileter
Sitron, salt og pepper
100 g reker
Litt lakserogn og krydderurter til pynt

Tilberedning:
Laksefiletene dryppes med sitron og krydres med salt og pepper. Vakuumpakkes og dampes ved 55°C i 20-25 minutter. Anrett på tallerkener, pynt med reker, lakserogn og krydderurter.


Grønn saus:

2 dl majones
1 dl creme fraiche
Finhakkede krydderurter, f.eks. persille, dill, basilikum, purreløk
Sitron, salt og pepper

Tilberedning: 
Bland majones, creme fraiche og finhakkede krydderurter i en skål. Smak til med sitron, salt og pepper. Serveres til den dampede laksen.

Roastbiff

Ingredienser:
800–1000 g roastbiff
Salt og pepper
Ev. rosmarin eller hvitløk (bruk mindre enn normalt da sous vide fremmer smaken)

Tilberedning:
Roastbiffen gnis med salt og pepper. Vakuumpakk roastbiffen med rosmarin og hvitløk. Steken tilberedes i 7 timer i dampovnen på 55–58°C (55°C rød, 56°C medium og 58°C gjennomstekt). Pakk roastbiffen ut av posen og brun den av i smør på en panne i 2 minutter på hver side ved middels varme. La steken trekke i 5 minutter før servering. Serveres f.eks. med bakt potetmos, dampede asparges og din favorittsaus.

Crème brûlée

Ingredienser:
400 ml kremfløte
½ stang god vanilje
4 eggeplommer, ev. pasteuriserte
60 g rørsukker
Karamellokk
40–60 g sukker

Tilberedning:
Egg og sukker piskes hvit og kremet. Kremfløten kokes opp sammen med vaniljen og helles deretter i eggeblandingen. Massen fylles i 4 lave, runde former og tilberedes ved 100°C damp i ca. 20 minutter. Formene tas ut av dampovnen og settes i kjøleskapet. Når massen er kjølt helt ned, drysses et jevnt lag sukker på toppen før de karamelliseres under grillen i ovnen. Kjøl dem ned igjen og server.

Indbygningsovne med dampfunktion

Les også

Utforsk andre Life Simplified-emner

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.