Jordbærsufflé - Gorenje

Jordbærsufflé

FOOD SIMPLIFIED
18.1.2021
Overrask noen du er glad i med denne lekre og nydelige desserten. Skap magi med noen få ingredienser og et par enkle trinn.

Ingredienser:

  • 150 g finkornet farin
  • 300 g jordbærpuré
  • 15 g maismel
  • 3 eggehviter 

Forvarm ovnen til 190 °C. Pensle innsiden av ramekinene med smeltet smør. Dekk innsiden med finkornet farin og fjern overflødig farin fra ramekinene. Sett ned ramekinene i fryseren og la dem kjøle seg ned til du trenger dem. Lag en jordbærbase. Hell 150 g jordbærpuré i en liten gryte. Tilsett 70 g finkornet farin. Bland, kok opp og la det småkoke i et minutt. Mens det koker blander du sammen maisstivelsen og 3 ss vann i en egen bolle. Tilsett deretter maisstivelseblandingen i jordbærpureen. Kok på lav varme i 5 minutter til det tykner, og rør konstant. La jordbærbasen kjøle seg ned til romtemperatur. Tilsett eggehviter, og tilsett gradvis 80 g finkornet farin. Pisk til det blir stivt. Tilsett 80 g fruktbase i bollen og 1/3 pisket marengs, og bland det godt. Vend det gradvis inn i resten av marengsen. Legg røren i en sprøytepose, fyll ramekinene til toppen og gjør dem jevne. Skrap kantene med en kniv for å få ut røren fra ramekinen. Stek suffleene i 10 minutter, ta dem ut av ovnen, hell over resten av jordbærpureen og basen blandet med ferske jordbær. Server med det samme. 

Uansett om du tilbereder et måltid til deg selv eller lager mat til hele familien, gir Gorenje OmniFlex induksjonstopper en god og enkel matlagingsopplevelse hver eneste gang. Med et hav av fininnstilte funksjoner som gjør det enklere å bruke koketoppen, har det aldri vært mer intuitivt og praktisk å lage mat.


Læs også:

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.