Julemarsipankake - Gorenje

Vintermarsipankake

FOOD SIMPLIFIED
14.12.2020
En perfekt kake å servere i selskapet om vinteren.

Ingredienser:

  • 200 g smør
  • 100 g mørk sjokolade
  • 80 g mandelflak
  • 80 g ristede hasselnøtter
  • 80 g tørkede tranebær
  • 80 g tørkede aprikoser
  • Skall og saft fra en halv appelsin
  • 3 egg
  • 200 g selvhevende mel (mel tilsatt bakepulver)
  • 1 ts allehånde
  • 3 ss kakaopulver
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 100 g mandelmel
  • 150 g rullet marsipan
  • 200 g mørk sjokolade til glasur
  • Julepynt etter eget valg
Fremgangsmåte:

1. Tilsett 200 g smør og 100 g mørk sjokolade
2. Tilsett 70 g honning og 140 g brunt sukker
3. Smelt alt mens du rører
4. Tilsett 80 g mandelflak og 80 g ristede hasselnøtter
5. Tilsett 80 g tranebær og 80 g hakkede tørkede aprikoser
6. Hell sjokoladeblandingen over nøttene og de tørkede fruktene
7. Tilsett skall og saft fra en halv appelsin
8. Rør til alt er blandet
9. Tilsett 3 piskede egg og 200 g selvhevende mel
10. Tilsett 1 ts allehånde, 3 ss kakaopulver og 1 ts vaniljeekstrakt
11. Tilsett 100 g mandelmel og rør til alt er blandet
12. Ha det over på et bakebrett på 12 x 20 cm
13. Stek i 90 minutter på 150 °C
14. La kaken avkjøles og ta av kuppelen
15. Dekk med 150 g rullet marsipan
16. Hell over 200 g smeltet sjokolade og la det avkjøles
17. Pynt med sjokolade og annen julepynt og server
Skap minner: innebygde ovner

HomeMade shape – Den karakteristiske runde formen er en av de fremste fordelene med Gorenje-ovner. Den er inspirert av tradisjonelle vedovner, og lar den varme luften strømme fritt rundt. Siden maten varmes opp jevnt og fra alle sider, er den alltid perfekt tilberedt: sprø på utsiden og saftig inni.

Les også

Uforsk andre Life Simplified emner

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.