Lekker vegansk sjokolade - og kokosmousse - Gorenje

Lekker vegansk sjokolade - og kokosmousse

FOOD SIMPLIFIED
18.1.2019
Vil du ha utrolig lekker, men samtidig sunn dessert? Vi har den perfekte her! En lekker sjokolade- og kokosmousse, som i tillegg til å være veldig velsmakende også er vegansk og slett ikke så usunn som den smaker. Oppskriften er enkel og hurtig å lage, så det er ingen unnskyldninger!

Dette skal du bruke:

Dette trenger du til 4 porsjoner: 

75 g hasselnøtter 
1 boks kokosmelk 400 ml (ikke lett-versjonen) 
2 ss kakaopulver 
85 g dadler uten stein 
1 ts vaniljepulver  
En knivsodd salt 
Hakket sjokolade, kokoschips, hasselnøtter, mynteblader eller annet som pynt.
Slik gjør du det: 
Legg hasselnøttene i bløt i vann over natten eller minst i en time.  Ha alle ingrediensene bortsett fra toppingen i en blender og bland til dadlene, nøttene og kokosmelken får en helt jevn konsistens. Det tar et par minutter, og du trenger ikke å bli bekymret hvis blandingen blir en smule varm. Hell blandingen i skålene eller glassene du vil servere moussen i og la dem helst kjøle seg ned over natten. Et par timer kan også være nok hvis ikke du har tid til å la dem stå lenger.  Dryss på litt pynt før du serverer moussen og nyt moussen innen 3–4 dager etter at den er laget.   Vel bekomme!

Les også

Utforsk andre Life Simplified-emner

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.