Linsesalat med agurk og oliven - Gorenje

Linsesalat med agurk og oliven

FOOD SIMPLIFIED
1.12.2021
Sen lunsj, middag eller noe midt imellom. Denne kalde salaten med en rask vinaigrette, grønne linser, kalamata-oliven, fersk agurk og fetaost er perfekt for alle anledninger og årstider.

Ingredienser:

  • 200 g grønne linser
  • 2 laurbærblader
  • 2 limeskall
  • 1 stor agurk
  • 250 g cherrytomater
  • 120 g kalamata-oliven
  • 100 g fetaost
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 3 ss soyasaus
  • 3 hvitløksfedd
  • 70 ml olivenolje

Ha 200 g skylte grønne linser i gryten. Tørrstek linsene i 2–3 minutter på sterk varme. Tilsett 2 laurbærblader, 2 limeskall og 1 hvitløksfedd. Hell i 600 ml vann, rør om og legg lokk på gryten. La det koke i 20 minutter. Ta aromagiverne forsiktig ut av gryten og la de kokte linsene renne av. La det kjøles av. I mellomtiden skjærer du en stor agurk i tynne skiver. Del 250 g cherrytomater i fire. I en liten mugge blander du 2 ss balsamicoeddik, 3 ss soyasaus, 2 revne hvitløksfedd og 70 ml olivenolje.  Ha de kokte og avkjølte linsene i en stor salatbolle. Tilsett agurkskiver, båter av cherrytomat og 120 g kalamata-oliven. Hell over vinaigretten og bland godt. Dryss over fetaost og server.

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.