Oppskrift: Slik lager du en lekker og velsmakende eplepai - Gorenje

Oppskrift: Slik lager du en lekker og velsmakende eplepai

FOOD SIMPLIFIED
9.5.2019
En velgjørende, søt rett med hjemmelaget mørdeig og eplefyll. Et enkelt bakverk er nøkkelen til glede – laget i bare én form for hele familien.

Dette skal du bruke:

Ingredienser til deigen
300 g finmalt hvetemel
70 g sukker
1 pakke vaniljesukker
180 g smør
1 egg
50 ml vann

Ingredienser til fyllet
20 g brødsmuler
400 g skrelte epleskiver
50 g rosiner
50 g sukker

Lag deigen ved å blande melet og sukkeret og massere inn smøret. Ha i piskede egg og nok vann slik at det bindes til en myk deig. Bland til det har en ensartet konsistens og kna deigen til en ball. Dekk det med plastfolie og la det hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter. Rull ut to tredjedeler av deigen på litt papir. Neste steg er å lage fyllet. Dryss brødsmulene jevnt over deigen. Legg de skrelte epleskivene, rosinene og sukkeret jevnt over brødsmulene og pakk dem godt sammen. Rull ut den gjenværende tredjedelen av deigen og del den i remser. Legg remsene over fyllet slik at det danner et flettverk. Stek på 170 °C i ovnen (varme ovenfra og nedenfra) i 70 minutter. Du kan servere paien med vaniljeis eller karamellsaus. Det er helt opp til hva du foretrekker, men vi kan garantere at du vil nyte hvert eneste stykke. Vel bekomme!

Personlig fabrikk med perfekt smak: innebygde ovner

HomeMade shape Den karakteristiske runde formen er en av de fremste fordelene med Gorenje-ovner. Den er inspirert av tradisjonelle vedovner, og lar den varme luften strømme fritt rundt. Siden maten varmes opp jevnt og fra alle sider, er den alltid perfekt tilberedt: sprø på utsiden og saftig inni.

Innbyggingsovner med HomeMade-form

Les også

Utforsk andre Life Simplified-emner

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.