Rosmarinchips - Gorenje

Hjemmelaget sprøtt potetgull med rosmarin

FOOD SIMPLIFIED
13.6.2017
Du kommer definitivt til å imponere gjestene dine eller skjemme bort familien litt ekstra med denne oppskriften på hjemmelaget sprøtt potetgull. Og du kan til og med lage det helt selv uten å måtte å bruke tid på den store frityrgryten.

Du skal bruke

Poteter 
Olivenolje 
Salt og pepper
Rosmarin

Slik gjør du

Sett ovnen på 180 grader, og plasser bakesteinen din i ovnen slik at den blir varm. Vask potene godt og skjær dem i tynne skiver. Du får det beste resultatet hvis du bruker mandolinjern, da det er veldig vanskelig å skjære potetskivene tynne nok hvis du bruker en vanlig kniv. Dupp potetene i et håndklede til de er helt tørre. Vend potene i olivenolje og fordel dem på bakepapiret. Strø med salt, pepper og frisk rosmarin. Flytt bakepapiret med potetskivene inn på den varme bakesteinen. Legg deretter sølvpapir over potetene, og stek dem i 20 minutter. Etter 20 minutter fjerner du sølvpapiret, og holder godt øye med potetgullet mens det tar farge. Når du synes potetgullet har en fin farge, kan du ta det ut av ovnen. 

La potetgullet avkjøles helt før du serverer.

Every detail matters

Klar til å tilbringe noen herlige stunder på kjøkkenet?

Med de nye HomeMade-komfyrene fra Gorenje kan du tilberede yndlingsretten din akkurat som i en tradisjonell, vedfyrt ovn. Vi har gitt komfyrene våre en rekke nye funksjoner og forbedret designet. Alt ligger i de små detaljene som gjør livet enklere.

Les også

Utforsk andre Life Simplified-emner

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.