Prøv disse nydelig og sprø marengs - Gorenje

Prøv disse nydelig og sprø marengs

FOOD SIMPLIFIED
8.4.2019
Så klassisk, og en så enkel dessert! Du kan også lage de med barna dine. Marengskjeks kaller enkelt på våren og romantiske øyeblikk. Søt, lett og en absolutt fryd for øyet. Du kan også legge dem på toppen av en kake eller andre desserter for å gi de en liten ekstra effekt.

Dette skal du bruke:

3 eggehviter

200g sukker

1 spiseskje sitronjuice

Sånn gjør du

Visp eggehvitene til de blir stive. Tilsett sukker og sitronjuice mens du visper. Dekk bakeplaten med bakepapir og legg små pressede klatter av eggehviteblandingen på den. Hell den eggehviteblandingen i en sprøytepose med en veldig stor rund eller stjerneformet spiss. Sprøyt marengsblandingen ut på en bakeplate med bakepapir.

Bakes ved 80°C, topp og bunn varme, i 120 minutter. La dem hvile på bakeplaten til de er helt avkjølt. Oppbevares ved romtemperatur i en lufttett beholder.

Disse sprøe små kjeksene er så lette og luftige at du får lyst til å lage dem igjen. En fin måte å ferie våren på, spør du oss. Og hvorfor ikke lage dem med en liten ‘twist’.  Du kan enkelt forandre fargen eller smaken ved å blande inn spiselig farge eller ekstrakt når marengsblandingen er pisket. 

Personlig fabrikk med perfekt smak: innebygde ovner

HomeMade shape Den karakteristiske runde formen er en av de fremste fordelene med Gorenje-ovner. Den er inspirert av tradisjonelle vedovner, og lar den varme luften strømme fritt rundt. Siden maten varmes opp jevnt og fra alle sider, er den alltid perfekt tilberedt: sprø på utsiden og saftig inni.

Innbyggingsovner med damp funksjon

Les også

Utforsk andre Life Simplified-emner

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.