Sitron og artisjokkkylling - Gorenje

Sitron og artisjokkkylling

FOOD SIMPLIFIED
3.5.2022

Ingredienser: 

  • en hel kylling (1,7-2 kg)
  • salt
  • svart pepper
  • 60 g smeltet smør
  • 2 sitroner
  • hele hvitløkshodet
  • 250 g drenerte artisjokker i olje
  • 2 gulrøtter
  • 2 gule gulrøtter
  • 4 mellomstore poteter
  • fersk oregano


Instruksjoner:

  1. Tørk kyllingen
  2. Krydre den godt med salt og sort pepper
  3. Fyll kyllingen med en halv sitron og halvert hvitløkshode
  4. Knyt bena sammen med en kjøkkensnor
  5. Pensle kyllingen med 60 g smeltet smør
  6. Legg halverte gulrøtter og poteter i en ildfast form
  7. Tilsett sitronskiver og halvert hvitløkshode
  8. Tilsett noen kvister fersk oregano
  9. Legg kyllingen oppå grønnsakene
  10. Overfør den til en forvarmet ovn
  11. Koble til temperatursonden
  12. Sett temperatursonden inn i den tykkeste delen av kyllingen
  13. Still inn temperaturen til 75 °C
  14. Stek kyllingen ved 220 °C
  15. Etter 30 minutters baking tilsett 250 g artisjokker
  16. Stek til den når innvendig temperatur på 75 °C
  17. La kyllingen hvile i 15 minutter før servering

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.