Sitron og artisjokkkylling
Ingredienser:
- en hel kylling (1,7-2 kg)
- salt
- svart pepper
- 60 g smeltet smør
- 2 sitroner
- hele hvitløkshodet
- 250 g drenerte artisjokker i olje
- 2 gulrøtter
- 2 gule gulrøtter
- 4 mellomstore poteter
- fersk oregano
Instruksjoner:
- Tørk kyllingen
- Krydre den godt med salt og sort pepper
- Fyll kyllingen med en halv sitron og halvert hvitløkshode
- Knyt bena sammen med en kjøkkensnor
- Pensle kyllingen med 60 g smeltet smør
- Legg halverte gulrøtter og poteter i en ildfast form
- Tilsett sitronskiver og halvert hvitløkshode
- Tilsett noen kvister fersk oregano
- Legg kyllingen oppå grønnsakene
- Overfør den til en forvarmet ovn
- Koble til temperatursonden
- Sett temperatursonden inn i den tykkeste delen av kyllingen
- Still inn temperaturen til 75 °C
- Stek kyllingen ved 220 °C
- Etter 30 minutters baking tilsett 250 g artisjokker
- Stek til den når innvendig temperatur på 75 °C
- La kyllingen hvile i 15 minutter før servering
Læs også
Uforsk andre Life Simplified emner