Sjokoladekake laget med risrester - Gorenje

Sjokoladekake laget med risrester

FOOD SIMPLIFIED
5.11.2020
Gjør risrester om til denne deilige sjokoladekaken. Den vil holde seg i kjøleskapet i opptil 3 dager, men vi er sikre på at den vil være oppspist lenge før den tid.

Ingredienser:

200 g rester av kokt ris
200 g sukker
5 egg
40 g kakao
2 ts vaniljeekstrakt
160 g mandelmel
1 ts bakepulver

Topping:

200 g sjokoladeganache
50 g friske jordbær
Lag puré av den kokte risen og sjokoladen i en kjøkkenmaskin. Ha det over i en bolle, tilsett 5 egg og bland godt. Tilsett 40 g kakao og 1 ts bakepulver, etterfulgt av 2 ts vaniljeekstrakt og 160 g mandelmel. Miks til alt er blandet og ha over i en kakeform. Bak i 40–50 minutter på 180 °C og topp med pisket sjokoladeganache og jordbær.

Skap minner: innebygde ovner

HomeMade shape – Den karakteristiske runde formen er en av de fremste fordelene med Gorenje-ovner. Den er inspirert av tradisjonelle vedovner, og lar den varme luften strømme fritt rundt. Siden maten varmes opp jevnt og fra alle sider, er den alltid perfekt tilberedt: sprø på utsiden og saftig inni.

Les også

Utforsk andre Life Simplified-emner

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.