Slik maksimerer du næringsverdien i maten din - Gorenje

Slik maksimerer du næringsverdien i maten din

FOOD SIMPLIFIED
18.5.2018
Du har kjøpt den beste avokadoen, fylt kjøleskapet med grønnkål og hamstret supermat. Men vet du hvordan du får mest mulig ut av næringsstoffene i sunn mat?

1. Jo kortere vei til bordet, jo bedre!
Den største reduksjonen av vitaminer og mineraler skjer i tiden fra maten plukkes til den spises. Derfor er det bedre å kjøpe lokalprodusert mat. Om ikke fra din egen hage, så fra en gård i nærheten.

2. Kjøleskap vs. romtemperatur?
Selv om det høres mest fornuftig ut å oppbevare maten i kjøleskapet, er det ikke alltid det beste alternativet. Tomater, poteter, løk og hvitløk skal oppbevares i romtemperatur. Det samme gjelder alle tropiske frukter, inkludert bananer.

3. Frykt ikke fryseren.
Når du vet at du ikke skal bruke maten med det samme, er det bedre å fryse den. Frosne frukter og grønnsaker beholder flere vitaminer og mineraler enn de som oppbevares utenfor eller i kjøleskapet. Du forlenger også smakene og helsefordelene fra friske urter hvis du kutter dem opp og fryser dem i isbiter.

4. Kokt eller rå?
Hvis du vil maksimere mengden næringsstoffer i maten, bør du lære hva som er best rått (for eksempel brokkoli eller ruccola) og hva som er best kokt (som asparges, bønner og poteter).

5. Bruk teknologien.
Hvis du vil sikre at maten er så næringsrik som mulig, kan teknologien hjelpe deg. Se etter grønnsaksskuffer utstyrt med en spesielt lys og en mekanisme for fuktighetsregulering. Dette sikrer at frukt og grønnsaker holder seg friske over lengre tid og beholder flere mineraler og vitaminer.

No more "frostration"!

Glem det "frostrerende” isbelegget på innsiden av kjøle-/fryseskapet. Aldri mer hyppig rengjøring og avriming, og når frosten er borte, ligger strømforbruket jevnt på et lavt nivå.

De innovative, "frostrasjonsfrie" systemene holder maten din frisk og sunn i lang tid. IonAir, Multiflow 360° og DynamiCooling beskytter nedkjølt mat mot for tidlig ødeleggelse - og du slipper å ergre deg over at maten holder seg så kort tid.

Les også

Utforsk andre Life Simplified-emner

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.