Sous-vide-okseculotte (cuvette)-stek. Få alltid et perfekt mørt resultat. - Gorenje

Sous-vide-okseculotte (cuvette)-stek. Få alltid et perfekt mørt resultat.

FOOD SIMPLIFIED
19.8.2019

Bli inspirert til tilberedning med sous-vide:

Ingredienser
1 okseculotte på ca. 1 kg (du kan også bruke en cuvette)
2–3 stilker rosmarin eller timian
1–2 fedd hvitløk 1 sjalottløk
2 ts grovt salt Litt pepper (gjerne friskkvernet eller pepperkorn)
1–2 ss smør

Slik gjør du det:
Først skal du soignere culotten, og deretter snitter du fettkanten. Gni steken grundig med salt og friskkvernet pepper på alle sider.
Hvis du bruker en sous vide-stav, skal den stilles inn til 57 grader. Bruk ev. en stor gryte på minst 10 l. Ved 57 grader får du en culotte-stek som er medium-rosa. (60 grader hvis du ønsker en mer gjennomstekt culotte).
Sjalottløken skal renses og hakkes grovt, og det samme med hvitløksfeddene. Plukk rosmarinblader av 2–3 kvister. Legg steken i en vakuumpose sammen med 1 ss smør, sjalottløk, hvitløk, litt pepper og rosmarin/timian og vakuumpakk det.
Sørg for å forsegle posen slik at den er helt tett. Tilbered steken i minst 7 og maks 10 timer i sous vide-badet. Ta opp steken og la den hvile et par minutter. Du kan eventuelt ta vare på fonden fra posen til å lage en lekker saus.
Sørg for å varme opp en stekepanne til høy temperatur med resten av smøret og stek culotten i 2–3 minutter på fettsiden og 1–2 minutter på undersiden. Deretter skal steken skjæres og serveres straks. Server culotten med ditt yndlingstilbehør.
Vel bekomme!

En fantastisk kilde til sunnhet og god smak: innebygde dampovner

Dampkoking er én av de sunneste matlagingsmetodene. Varmen overføres til maten mye raskere, så i stedet for å tørke ut retten, holder dampen den fuktig, mer smakfull og mer næringsrik. Damping bevarer viktige mineraler og vitaminer samtidig som maten beholder hele den intense smaken, teksturen og fargen. I tillegg holder maten seg ekstremt saftig og mør.

Innbyggingsovner med damp funksjon

Les også

Utforsk andre Life Simplified-emner

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.