Vegansk sarma - Gorenje

Vegansk sarma

FOOD SIMPLIFIED
3.5.2022
Til 4 personer

Ingredienser

  • lite hode med surkål
  • 350 g kokt bygg
  • 300 g knappsopp
  • rødløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stor gulrot
  • ½ haug fersk persille
  • ¼ ts malt spisskummen
  • ½ ts salt
  • ½ ts sort pepper

Ingredienser til sausen:

  • 1 ss olje
  • 1 ss mel
  • 1 ss søt paprika
  • 200 ml tomatpuré
  • 200 ml vann
  • laurbærblad
  • salt og pepper

Metode:

1. Finhakk 300 g knappsopp
2. Riv 1 stor gulrot
3. Varm opp 2 ss olje
4. Tilsett 1 hakket rødløk og fres
5. Tilsett 3 fedd finhakket hvitløk
6. Tilsett oppkuttet knappsopp
7. Stek i 5 minutter
8. Tilsett revet gulrot
9. Tilsett 1/2 ts salt og 1/2 ts pepper
10. Tilsett 1/4 ts spisskummen
11. Tilsett 350 g kokt bygg
12. Tilsett 1/2 bunt hakket persille og bland
13. Avstilk 1 kg surkålblader
14. Tilsett 2 ss farse og sett sammen sarmaen
15. Skjær rester av surkålblader
16. Legg dem i en ildfast gryte
17. Topp med sarmas
18. Hell i 300 ml vann
19. Dekk til kjelen
20. Stek i 1 time ved 180 °C
21. Varm opp 1 ss olje i en panne i mellomtiden
22. Tilsett 1 ss mel og brun det litt
23. Tilsett 1 ss paprika og fres i 1 minutt
24. Hell i 200 ml tomatpuré
25. Tilsett 1 laurbærblad, 1/2 ts salt og 1/2 ts pepper
26. Hell i 200 ml vann og bland
27. Kok opp og sett til side
28. Hell sausen over sarmas
29. Sett dem tilbake i ovnen med lokket av
30. Stek i 30 minutter ved 220 °C
31. Server og nyt!

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.