Vegetarbagels med pepperrot - Gorenje

Vegetarbagels med pepperrot

FOOD SIMPLIFIED
21.5.2021
Nok til: 6 bagels

Ingredienser:

  • 440 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 7 g tørrgjær
  • 260 ml lunkent vann
  • 3 ss sesamfrø
  • 3 ss chiafrø
  • 6 vegetarburgere
  • Pepperrotpålegg
  • Fersk tomat
  • Fersk ruccola eller spinat
Fremgangsmåte:

1. Sikt 440 g mel i en blandebolle.
2. Tilsett 1 ts salt, 1 ss sukker og 7 g tørrgjær.
3. Hell i 260 ml lunkent vann.
4. Bland på lav hastighet i en bordmikser i 4 minutter og øk deretter hastigheten og elt i ytterligere 4 minutter.
5. Dekk til deigen med en fuktet klut og la den heve til dobbelt størrelse, ca. 45–60 minutter.
6. Del deigen i 6 like store stykker.
7. Form hver del til en glatt og rund kule.
8. Deretter lager du et hull i midten av hver kule. Strekk den til den er 3–4 cm bred.
9. Plasser hver formede bagel på et oljet bakepapir. Gjenta fremgangsmåten.
10. Dekk til bagelene og la den heve i ytterligere 20 minutter.
11. Imens forvarmer du ovnen til 220 °C og varmer opp litt vann i en stor og vid gryte.
12. Når vannet begynner å koke, tilsetter du 60 ml lønnesirup og 1 ts natron. Bland.
13. Ha bagelene forsiktig over i det kokende vannet. 
14. Kok dem i ett minutt på hver side og legg dem deretter på et stekebrett dekket med bakepapir.
15. Dryss over sesam og chiafrø.
16. Legg bagelene i ovnen og stek dem i 20–25 minutter.
17. La bagelene avkjøles før du deler dem i to og smører litt pepperrotpålegg på hver av dem. Tilsett deretter en stekt vegetarburger, tomatskiver og frisk ruccolasalat.

Læs også

Uforsk andre Life Simplified emner

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.