Energieffektivitet i hjemmet ditt - Gorenje

Energieffektivitet i hjemmet ditt

HOME SIMPLIFIED
12.6.2017
Det er mange ting du kan gjøre på et personlig plan for å bidra til å spare energi, og dermed hjelpe med å bevare planeten vår. Her er noen ideer:

1. La ikke lysene og TV-en stå på når det ikke er nødvendig. Koble alltid ut laderne til enhetene dine fra stikkontakten etter at batteriet er fullt.

2. Vask klærne dine på kvelden når strømforbruket og prisen er lavere. Heng klærne til tørk oftere i stedet for å bruke tørketrommel og bruk et økologisk vaskemiddel.

3. Ved å velge energieffektive husholdningsapparater reduserer du kostnadene dine til strøm og vann, og hjelper med å bevare miljøet.

Forskjellen mellom energimerkene

Bokstavene og fargene plasserer apparatene i forskjellige klasser etter energieffektivitet. Høyeste karakter er A +++. Apparater med denne etiketten er de mest effektive.

For eksempel er kjøle- og tørkeapparater med karakteren A +++ opptil 60 % mer energieffektive enn de i klasse A, og vaskemaskiner og oppvaskmaskiner er opptil 30 % mer effektive. Klasse A følges av klasse B, C og den verste, D. Den høyeste klassen er alltid grønn, og den laveste er rød. Alle Gorenje-produkter er A+++, A++, A+ eller A.

Energieffektivitet påvirkes ikke bare av strømforbruket, men også av andre faktorer. For eksempel vil klassen for kjøle- og fryseapparater også påvirkes av hvor mye volum de rommer og hvor mye støy de avgir. I vaskemaskiner medregnes også vannforbruket, i tillegg til effektiviteten på rotasjonen; og for oppvaskmaskiner medregnes også vaske- og tørkeeffektiviteten.

Livet er komplisert. Gjør klevasken litt enklere.

Vi vet at du har bedre ting å bruke tiden din på enn å vaske klær. Derfor har vi utformet de nye vaskemaskinene og tørketromlene Gorenje WaveActive slik at du får best mulig resultat med minimal innsats.

Nye Gorenje WaveActive vaskemaskiner bruker den unike IonTech-teknologien til å fjerne selv de vanskeligste flekkene på en skånsom måte.

Teknologien bruker en naturlig ioniseringsprosess for å gi best mulig resultat uten behov for høye temperaturer, ekstra kjemikalier, skyllemiddel eller andre tilsetningsstoffer.

Les også

Utforsk andre Life Simplified-emner

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.