Fornyelse av kjøkkenet: Go retro! - Gorenje

Fornyelse av kjøkkenet: Go retro!

HOME SIMPLIFIED
12.6.2017
Kjøkkenet er vanligvis det mest forutsigbare rommet i huset, men det burde ikke være slik. Det er tross samlingsstedet i hjemmet – stedet der minner skapes. Ettersom vi tilbringer ganske mye tid der, bør kjøkkenet gjenspeile vår indre stilsans. Et kjøkken med personlighet gjør rommet mer unikt, og det forsterker også preget til hele boligen.

Moderne retro: femtitallsinspirasjon på kjøkkenet

Hvis du ønsker å utvide dekoren på kjøkkenet utover den vanlige klassiske og diskret innredningen, bør du prøve å legge inn en touch av retro. Retroinnredning inspirert av femti- og sekstitallet gir omgivelsene en unik og tiltalende stil og er igjen en hypermoderne trend innenfor interiørdesign. Retrostilen med sine dristige mønstre og uvanlige farger er ikke akkurat for pyser. Men du trenger jo ikke gå helt retro, du kan nøye deg med å legge til noen stilelementer fra den tiden på kjøkkenet – valget er ditt!

Les tipsene under og lær hvordan du kan gjenskape retrostemningen på kjøkkenet ditt.

1. Fargekombinasjoner
Første regel: Vær dristig! Fargen er selve bærebjelken i rommet, så ta deg tid til å tenke grundig gjennom hvilke fargeskalaer som passer best i ditt retroinspirerte kjøkken. Lek med svart og hvitt, myke pastellfarger, slik som babyblått og beige, og kraftigere farger som rød, avokadogrønn, oransje, sennepsgul, turkis varmrosa og grått.

2. Dristige mønstre
Enkle gjentakende geometriske former kombinert med kraftige og noen ganger kontrastfarger er selve kjernen i den ikoniske retrodesignen. Bruk dem i moderate mengder på kjøkkenvegger eller andre elementer, slik som fliser, puter, bordduker eller lysdekor.

3. Grafikkelementer og en kunstnerisk touch
En enkel og kraftig grafikk eller et pop art-inspirert kunstverk er en glimrende måte å legge inn litt retrosjarme i et ellers moderne interiør. Sats på et omfangsrikt kunstverk dersom du ønsker å skape en dramatisk visuell effekt.

4. Moderne utgaver av retroapparater
Kjøkkenet skal være både vakkert og funksjonelt. Utstyr det med moderne utgaver av retroapparater, med topp moderne teknologi og retrolook. Når du velger dine elementer i retrostil, må du se etter kraftige farger og runde kanter som gir rommet et unikt retropreg.

5. Ikoniske designgjenstander i retrostil
Gå et skritt lenger og gi din hyllest til femti- og sekstitallet ved å plassere noen ikoniske designgjenstander på kjøkkenet. Skill deg ut fra mengden med en vintagelampe, eller ta en tidsreise med et kult retrokjøleskap og barkrakker i 50-tallsstil. Tør du å være enda dristigere? Heng opp en blinkende neonskilt! Go retro med Gorenje Retro Collection.

Parker det i kjøkkenet ditt

Det Volkswagen-lisensierte Gorenje Retro-kjøleskapet med lett gjenkjennelig front i to farger og en stor VW-logo, er nesten til forveksling lik den berømte campingbilen på fire hjul.

Fås i nostalgisk Baby Blue eller Bordeaux Red kombinert med champagnefarge, med VW-logo og kromfargede dekorelementer – denne spesialversjonen av Gorenje Retro blir uten tvil et stilig innslag i ethvert hjem, uansett hvor den er parkert

Les også

Utforsk andre Life Simplified-emner

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.