Hvilken vaskemaskin bør du kjøpe? Gorenje guider deg! - Gorenje

Hvilken vaskemaskin bør du kjøpe? Gorenje guider deg!

HOME SIMPLIFIED
1.12.2021

Vurderer du å kjøpe en vaskemaskin? Vi har satt sammen en guide som gir deg en oversikt over de viktigste tingene du bør vurdere ved kjøp av vaskemaskin. Med vår 60+ års erfaring i å produsere hvitevarer til hjemmet ditt, vet vi hvordan vi kan lage produkter som gjør hverdagen din litt lettere. Les vaskemaskinguiden vår og få hjelp til å velge vaskemaskinen som passer deg og dine behov.

Ny vaskemaskin - dette bør du overveie

Ikke alle vaskemaskiner er likt produsert. Derfor er det viktig å tenke på hvilket vaskebehov du og familien har før du begynner å velge vaskemaskin. Hos Gorenje mener vi at det er viktig å stille seg selv følgende spørsmål:

  • Hvor mange er vi i husstanden?
  • Hvordan tørker jeg klærne mine?
  • Hvor lenge regner jeg med at vaskemaskinen min holder?
  • Er det spesielle forhold, for eksempel allergier i husholdningen, som er viktige for valg av vaskemaskin?
  • Hvem skal bruke vaskemaskinen?
Disse svarene er viktige når det gjelder å finne en vaskemaskin som kan dekke husholdningens behov når det gjelder:

•  Vaskemaskinens kapasitet
•  Energi og vannforbruk
•  Bråker vaskemaskinen - støynivå
•  Typen vaskemaskin
•  Utvalg av vaskeprogram
•  Familiens tendens til allergi
•  Når skal man skifte vaskemaskin

Vaskemaskinens kapasitet

Tenker du noen gang over hvor mange kilo klær du vasker i året? Hvis du regner det ut, blir det nok ganske mange kilo - spesielt hvis du er en familie med barn. Ved valg av vaskemaskin er derfor vaskemaskinens kapasitet avgjørende. Så du må vurdere om du trenger en stor eller liten vaskemaskin.
Vaskemaskinens kapasitet indikerer hvor mye klær vaskemaskinen kan vaske om gangen. En god tommelfingerregel er at ett sett med klær vanligvis tilsvarer omtrent 1 kilo. Derfor er det lurt med en vaskemaskin med stor kapasitet hvis dere er en barnefamilie. En mindre husholdning kan klare seg med en vaskemaskin med mindre kapasitet. Hos Gorenje har vi vaskemaskiner på 7 kg  - 10 kg. 

Hvis du er i tvil om du skal investere i en vaskemaskin med en kapasitet på 8 eller 10 kilo, anbefaler vi deg å velge maskinen med størst kapasitet. For hvis du du ofte overfyller maskinen, blir motoren overbelastet og levetiden reduseres betydelig. Hvis du kan legge en knyttet hånd over tøyet i trommelen uten å presse sammen tøyet, er ikke maskinen overfylt.

Intelligent klesvask

Flere av Gorenjes vaskemaskiner er dessuten utstyrt med TotalWeightControl. Teknologien bak TotalWeightControl tilpasser alle vaskeparametrene automatisk til mengden av vasketøy. Det sikrer effektiv bruk av maskinen og dens vann- og strømforbruk.

Før du kjøper en ny vaskemaskin, bør du sjekke kapasiteten til din nåværende eller tidligere vaskemaskin. Vurder deretter om det har skjedd noe i husholdningen siden du kjøpte den. Har dere blitt flere eller færre personer?

Miljøvennlige vaskemaskiner

Visste du at når du vasker klær, står vasken for opptil 40 % av et plaggs miljøpåvirkning? Derfor er det både godt for miljøet og for lommeboken din å kjøpe en miljøvennlig vaskemaskin. Hos Gorenje har alle vaskemaskinene oppnådd klassifisering E-B i EUs energimerke (tidligere tilsvarende C-A +++, les mer her) . I produktkatalogen vår, finner du utvalget vårt av vaskemaskiner med lavt energi- og vannforbruk.

Selvdoserende vaskemaskin

Det kan være vanskelig å dosere vaskemiddel, for hvor mye veier tøyet og hvor hardt er vannet? Ofte bruker man for mye vaskemiddel, og det er både dårlig for miljøet og for huden din, da det kan være såperester i klærne. I tillegg kan vaskemiddelet slite på maskinen og redusere maskinens levetid. Derfor er det lurt å lete etter en selvdoserende vaskemaskin som doserer vaskemiddelet for deg, eller som kan fortelle deg hvor mye du trenger.

Gorenje selvdoserende vaskemaskiner er utstyrt med DoseAid, som hjelper deg å dosere mengden vaskemiddel riktig i forhold til mengden klær.  Les om selvdoserende vaskemaskin med DoseAid.

Stillegående vaskemaskiner hvis det er lite plass

Hvis du bor i en studieleilighet der det må være plass til både klesvask og fordypelse, eller hvis du planlegger å plassere vaskemaskinen nær soverommet, er det viktig at du tar med i betraktning vaskemaskinens støynivå. Støynivået er angitt i desibel (dB), som er en logaritmisk skala. Dette betyr at forskjellen i lydnivå mellom 10 dB og 20 dB ikke er en dobling av støynivået, men en tidobling! 

Du kan få oversikt og sammenligne støynivået til vaskemaskinene ved å se på de tekniske dataene som ligger i vaskemaskinens energiklassifisering. Støynivået til maskinene både under sentrifugering og vask indikeres.

Vil du ha en stille vaskemaskin, sørger Gorenjes karbonfrie PowerDrive-omformermotoren for at vaskemaskinen din er en av de absolutt mest støysvake på markedet.

Investerer du i en Gorenje vaskemaskin med PowerDrive-motor, tilbyr vi 10 års motorgaranti. Vaskemaskinen skal være kjøpt etter 1. september 2016 og må registreres her.

Utvalg av vaskeprogram

Hvis du trenger å vaske spesielle tekstiler eller klær med en bestemt funksjon, kan det være lurt å sjekke hvilke programmer vaskemaskinen har. Vaskemaskiner fra Gorenje er blant annet utstyrt med følgende programmer:

Korte vaskeprogram: Få rent tøy på under en time. Intensiv og samtidig rask og skånsom mot favorittklærne dine, så du raskt kan ha dem på igjen. 

Vaskeprogram til dun: Enten du trenger å vaske en dyne, en pute eller en dunjakke, kan du risikere at resultatet ikke blir bra hvis dunproduktene dine ikke vaskes og tørkes skikkelig. På våre maskiner finner du DownWear, som er et spesialprogram som enkelt sikrer deg et rent resultat, uten at du trenger å bekymre deg for om klærne dine blir behandlet riktig i maskinen.

Dampfunksjon: Damp i vaskeprogrammet gjør at tøyet ditt krøller mindre. I tillegg kan den brukes til å friske opp klærne uten at du trenger å vaske dem. Se flere fordeler ved vaskemaskinen med dampprogrammer.

Allergivennlige vaskeprogram: Hvis du allerede har prøvd forskjellige allergivennlige vaskemidler, men en eller flere i husstanden din fortsatt lider av sensitiv hud eller allergi, bør du undersøke de allergivennlige vaskeprogrammene på de forskjellige vaskemaskinene. Flere av modellene våre er utstyrt med et allergivennlig og innovativt vaskeprogram, AllergyCare, der klærne vaskes ved en høyere temperatur og har en grundigere skylling for effektivt å fjerne vaskemiddelrester i klærne. Det fjerner allergener, noe som kan forårsake hudirritasjon og dermed beskytte sensitiv hud. 


• LES MER HER

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hva er AquaStop vaskemaskin?

Vaskemaskiner med aqua stop kutter automatisk vanntilførselen til slangen og maskinen ved lekkasje for å forhindre oversvømmelse. Vaskemaskinen kan dermed brukes uten tilsyn uten fare for oversvømmelse. Se maskiner med AquaStop.

Hvilken vaskemaskin bør man kjøpe?

Du skal velge en vaskemaskin som passer til de behov du og familien din har. Det vil si en som verken er for stor eller for liten. En som har de programmene dere har bruk for. Og en som er energivennlig, så du kan spare penger i det lange løp. Les guiden ovenfor.

Når skal man skifte vaskemaskin?

Man bør bytte ut vaskemaskinen når den ikke lenger virker og det er umulig å reparere den. Ofte kan man reparere vaskemaskinen, og med nye EU-regler for energiklasse vaskemaskin vil du som forbruker garantert kunne få tak i reservedeler selv etter at modellen din er tatt ut av markedet. Hvis din Gorenje vaskemaskin er ødelagt, kan du finne ditt nærmeste servicesenter her.

Hvor gammel er vaskemaskinen min?

Hvis du har overtatt en vaskemaskin som du ikke vet alderen på, bør du finne maskinens serienummer. Den sitter vanligvis på baksiden av maskinen. Er det en Gorenje vaskemaskin kan du slå opp  maskinens serienummer. Er maskinen fra en annen producent, kan du slå opp serienummeret på denne forhandlerens hjemmeside.

Få hjelp til å velge

En ny vaskemaskin krever overveielser, og vi i Gorenje ønsker vi å gi deg de beste forutsetningene for å kunne ta det beste valg av vaskemaskin. I produktkatalogen vår har vi derfor laget et sammenligningsverktøy som du kan bruke for å få en oversikt over de vaskemaskinene som er interessante for deg. Du finner det ved hvert produkt i produktkatalogen vår.

Kontakt Gorenje

Hvis du er i tvil om hvilken vaskemaskin som er best for deg, må du gjerne kontakte oss.

Vi vil gjerne gi deg råd om hvilken vaskemaskin som passer best for dine behov. Alternativt kan du finne din nærmeste forhandler av Gorenje vaskemaskiner her.

Livet er komplekst. La oss gjøre det enkelt å vaske klær

Vi vet at du har bedre ting å gjøre enn å tenke på klesvasken. Derfor har vi designet de nye Gorenje WaveActive vaskemaskiner og tørketromler, for at du kan få de beste vaskeresultatene med minimal innsats.

De nye Gorenje WaveActive vaskemaskinene bruker den unike IonTech-teknologien til å takle selv de vanskeligste flekkene på en skånsom måte. Teknologien utnytter den naturlige ioniseringsprosessen for å sikre de beste vaskeresultatene uten bruk av høye temperaturer, ekstra kjemikalier, tøymykner eller andre stoffer som kan gi hudirritasjon.

I tillegg sørger WaveActive-maskinene for en skånsom vask ved at overflaten i trommelen er bølgeformet.

Les også

Utforsk andre Life Simplified-emner

Gorenje Matlagingskurs
Gorenje Matlagingskurs
Sammen med de erfarne kokkene hos matkurs.no arrangerer vi eksklusive matlagingskurs hvor du får muligheten til å bli bedre kjent med våre produkter, samtidig som du lærer deg spennende nye oppskrifter.