Februar 2017 Hvis meldingen ikke vises, åpner du den i nettleseren.
 
 
 
 
Boller opp, boller ned,
boller i min mage ...
Gorenje
 
 
 
 
 
 
 

Fastelaven er rett rundt hjørnet. Man skal ha kontroll på kostyme, fastelavensris og ikke minst fastelavensbollene. Etter at barna har slått katten av tønnen, er det tid, for både barn og voksne, til å komme inn og sette tennene i de lune fastelavensbollene.


Vi har en oppskrift på lekre boller som består av en luftig masse spekket med vaniljekrem og marsipan! Hva venter du på? Prøv oppskriften her.

 
 
Du skal bruke
 
KREM:
 
4 eggeplommer
30 g rørsukker
6 ts hvetemel
4 dl melk
1 ts rent vaniljepulver
(eller frøene fra en vaniljestang)
 
FYLL:
 
150 g rørsukker
150 g marsipan
125 g mykt smør
 
DEIG:
 
40 g gjær
150 g smør
1,5 dl melk
4 ss rørsukker
1 ts malt kardemomme
2 egg
Ca. 450–500 g hvetemel
En klype salt
 
Slik gjør du
 

Smelt smøret med melken i en kjele og hell over gjæren, som røres inn i den. Sukker, kardemomme, egg og salt tilsettes og det hele røres godt sammen – jeg brukte mikser. Tilsett mel til deigen blir glatt og kan eltes uten at den blir for klissete, men pass på å ikke tilsette for mye mel.


La deigen heve i ca. 45 minutter – imens lager du kremen og fyllet.


Ha alle ingrediensene til vaniljekremen i en kjele og varm sakte opp under konstant omrøring, til kremen tykner. Når kremen har en god tykkelse, tar du den av varmen og lar den avkjøles før du har den i bollene.


Bland rørsukker, marsipan og mykt smør godt sammen og sett det til side.


Når deigen har hevet, kjevler du den ut flere ganger og skjærer den i små firkanter. Ha 1 ss krem og 1 ss fyll på hver firkant og brett alle fire hjørnene inn mot midten, slik at fastelavnsbollen lukkes godt og innholdet ikke tyter ut.


Sett bollene med skjøten ned på et stekebrett – før du setter bollene i ovnen, pensler du dem med melk eller egg, og steker dem i ca. 12 minutter på 200 grader, eller til de er gyldne.


Når fastelavensbollene er avkjølt, dekorerer du dem med tykk glasur eller smeltet mørk sjokolade.


Foto & oppskrift: Ditte Ingemann

 
 
GOD, BEDRE, BEST PÅ BRØD
 

Det finnes ikke noe bedre enn duften av nybakt brød. Grunnen er kanskje at mange forbinder brød med hygge i familien eller andre uformelle stunder. Brød kan spores helt tilbake til steinalderen, og vi vil gjøre vårt for å utbre den gode, nordiske brødtradisjonen, slik at vi sammen kan få enda mer nytte av ovnene våre. Du vil derfor kunne finne alt fra oppskriften på det perfekte grovbrødet til tips om elting og heving. Vel bekomme!

 
 
BLI EKSPERT PÅ BRØDBAKING
 
 
 
 
 
 
 
 
SE ALLE VÅRE BRØDOPPSKRIFTER
 
 
 
 
 
 
Copyright © 2017 Gorenje.
 
Avmeld nyheter fra Gorenje          Alle rettigheter reservert. Vi tar forbehold om trykkfeil.
 
 
gorenje.no