Alt-i-ett kombidampovn - Gorenje
Alt-i-ett kombidampovnVarme, damp og sous vide
1
Denne kombidampovnen vil endre måten du lager mat og spiser på, og det er mange grunner til det. Hovedgrunnen er at maten du lager med den, garantert vil smake bedre. Det kan du stole på.

Dampkoking er én av de sunneste matlagingsmetodene. Varmen overføres til maten mye raskere, så i stedet for å tørke ut retten, holder dampen den fuktig, mer smakfull og mer næringsrik. Damping bevarer viktige mineraler og vitaminer samtidig som maten beholder hele den intense smaken, teksturen og fargen. I tillegg holder maten seg ekstremt saftig og mør.

Gorenje kombidampovn byr på en rekke matlagingsmetoder, fra damping, baking, steking, braisering, forvelling, posjering til sous vide og mer. Den kan ikke bare brukes til å dampe grønnsaker, som noen kanskje ville tro, men er også perfekt for å dampe fisk, kjøtt, fjærkre, brød, kaker og mye mer. Men denne kombidampovnen kan mer enn som så. Den kan også gjenoppvarme, blansjere, heve deigen, tine og desinfisere. Utrolig, ikke sant?

La oss sette kombidampovnen på prøve

«Den beste biffen jeg noensinne har smakt!»

George elsker sykkelen sin like mye som han elsker en god biff, så han var den perfekte kandidaten i den ultimate kjøttesten. Han fikk en biff tilberedt i en stekepanne, og en sous-vide-biff laget i Gorenjes kombidampovn. «Den beste biffen noensinne», sa han om sous-vide-biffen. Funksjoner som blant annet PureSteam, MultiSteam 360° og kontroll-ned-til-én-grad, gir mulighet for sous-vide-metoden i Gorenjes kombidampovn.

«Mmmm ... Myke og sprø poteter!»

Sara, en kjærlig mor på fire, elsker familien sin og lange gåturer. Hun liker også å lage mye mat, og gjør det nesten hver dag. Man kan lett si at hun er en ekspert på poteter, og derfor den perfekte kandidaten i den ultimate potettesten. Hun prøvde poteter tilberedt i en vanlig ovn og poteter tilberedt i en kombidampovn. Den siste vant. HomeMade-form og MultiFlow 360° kombinert med PureSteam gir perfekte resultater hver gang.

«Denne brokkolien er ikke som barnehagematen»

Fire år gamle Amy liker å ta lange lurer og å spise alt med sjokolade. Man kan trygt si at brokkoli ikke er blant favorittene hennes. Men hun spiser det fordi hun vet at det er sunt for kroppen. I grønnsakstesten prøvde hun brokkoli kokt i vann og dampet brokkoli fra Gorenjes kombidampovn. Dampkokt brokkoli tok seieren. PureSteam gjør at grønnsakene simpelthen smaker bedre.

Kombidampovnen har alt

PureSteam

Ikke vann, bare damp
Gorenje-dampovnene gjør det mulig å tilberede mat uten at uønskede vanndråper gjør den våt og grøtaktig. Syklonteknologi skaper en tåke av fullstendig tørr damp som fordeles jevnt rundt hele ovnen og maten. Det nedre varmeelementet sørger for at selv små dråper som dannes når den tørre dampen kommer i kontakt med kaldere mat, fordamper umiddelbart, slik at overskytende væske unngås. Når maten er ferdig, er ovnen helt tørr, og den krever ikke avtørking. Det er også perfekt for opptining, siden varm damp omgir maten jevnt uten å lage hot spots.
Mer
Lukk

SousVide

Maten blir mørere og saftigere
Sous vide bruker et enkelt, men magisk triks: tilberedning i vakuumposer. Maten tilberedes slik at vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer bevares. Ettersom maten tilberedes i vakuum og ved lave temperaturer, blir kjøttet alltid saftig og mørt og grønnsakene glatte og faste. Denne tilberedningsmåten er tilgjengelig i Gorenjes kompakte dampovner.
Mer
Lukk

MultiSteam 360°

Jevn dampfordeling
MultiSteam360°-systemet fordeler dampen jevnt i ovnsrommet slik at maten blir fullstendig omgitt av den. Dette vil gi perfekte stekeresultater. MultiSteam 360° dampfordelingsprosess, som kan brukes til alle typer tilberedning, er basert på bakveggens nye tredimensjonale form med smart plassering av hull. De nye løsningene gir den mest effektive dampstrømningen gjennom hele ovnsrommet.
Mer
Lukk

Tips & triks

Inspirasjon for matlaging med sous vide

Sous vide er fransk for «under vakuum», og betyr at du legger råvarene dine i en lufttett pose som du deretter tilbereder med damp. Mange tror at sous vide kun er for profesjonelle kokker og matentusiaster som lager gourmetmat, men faktisk er sous vide også svært relevant hjemme i hverdagen.

Tilberedning med damp

Tilberedningstiden i dampovn er i utgangspunktet den samme som ved tradisjonell koking i en gryte og er avhengig av størrelse og tilberedningstemperatur. Prøv deg frem, bruk sunn fornuft og begynn alltid med å velge den korteste tilberedningstiden. Du kan alltid forlenge etter behov etterpå.